WavetroniQ za kořeny elektronické produkce

30. květen 2014

Apollo Records, jako mladší bratr renomovaného belgického vydavatelství R & S records, hostil taková hudební jména jako Aphex Twin, The Orb Thomase Fehlmanna, Manna feat Finley Quaye, či Mark Van Hoen, jako projekt Locust, a další. Nyní ve skvělé formě jak svojí, tak R & S, vrací se vydavatelství zpátky s výběrovou kompilací Past, Present, Future.

Zakladatel labelu, Renaat Vandepapeliere, dal tuto kompilaci dohromady jako připomínku silné pozice vydavatelství a posluchačům vysílá jasný vzkaz, že mohou stále počítat s dřívější kvalitou a zajímavými tituly do budoucna. Na albu najdeme, jak stálice katalogu Apollo records, tak nová jména jako Paul White, či Bullion, která novým trackem Dreams doplňuje například veterán labelu Dave Angel. Pokud tedy budete chtít vědět, kam vlastně sahají kořeny elektronické produkce, poslouchejte pondělní WavetroniQ na Radiu Wave.

Playlist pořadu:
dj Shadow - Un Autre Introduction (MCA Records)
Joy Orbison - Hyph Mngo (Hoflush)
D Bridge - Wonder Where (Exit Records)
Synkro - Wasting Time (SYNKRO)
Model 500 - Be-Brave (R&S)
Can - Future Days (Carl Craig's Bladerunner Mix) (MUTE)
Telex - Raised by snakes (shake mix) (Apollo records)
Locust - I am the murderer (Apollo records)
Locust - Just like you (Apollo records)
Juju - Punks (NARCO.HZ)
Kito feat Reija Lee - Lfo (Disfigured Dubs)
X-Zero - Chill (X-Zero Productions)

Mimo hvězdy labelu Apollo, potažmo R&S, jste slyšeli například Telex a jeho remixovanou věc Raised by snakes v shake mixu. Tady je však originální verze. Rozhodně stojí za to se na tuto scénu podívat blíž a připomenout si i takové lahůdky, jako uslyšíte zde.

Spustit audio