Wolfgang Store v Modeschau: Cool brněnský unisex expanduje do Prahy

1. prosinec 2016

Brněnská značka Wolfgang se po čtyřech letech odhodlala otevřít svůj první obchod v Praze. Lokálně navržena a ušitá unisexová móda se drží jednoduchých, minimalistických linií, oversize střihů a urban stylu. Pohodlné a praktické věci pro každodenní nošení jsou v monochromní barevnosti černé, šedé a bílé.

Světlým prostorem prozářeným zrcadly a motivem bílého mramoru na zdech mě provedla Viki Kaštánková, která tvoří design Wolfgang společně se Zuzanou Milandu. „Věci si navrhujeme sami, šijeme u švadlenek v Třebíči a stojíme si za tím, že chceme i do budoucna vytvářet kvalitní a lokálně vyrobenou módu.“ Značka Wolfgang získávala první zkušenosti a zákazníky v Brně, kde otevřela před čtyřmi lety svůj vůbec první obchod. „Náš první krám je celý laděný do černé barvy. Ze začátku si naše věci kupovali kamarádi, pak přišli jejich přátelé a na další doporučení jsme se postupně dostávali dál a dál. Věci navrhujeme tak, aby byly kombinovatelné i napříč kolekcemi, protože počítáme s tím, že je lidé budou nosit dlouho a že jim vydrží.“

Situaci na české módní scéně vidí Viki pozitivně: „V dnešní době lidé více přemýšlí o tom, co si koupí a koho tím podpoří. Myslím, že za posledních pár let se situace díky osvětě a dobré zkušenosti proměňuje dobrým směrem. Lidé vidí rozdíl mezi tričkem z konfekce a od nás, i když u nás zaplatí trochu víc, naše věc je pohodlná a i po delší době vypadá dobře.“ Wolfgang je jedním z mála příkladů jasně zacílené a dobře vedené mladé české značky. Díky soudržnému konceptu a poctivé a vytrvalé práci jde stále dopředu. Jestli i vy patříte do vlčího gangu, můžete nově vyzkoušet v Benediktské ulici v Praze. Poslechněte si víc v podcastu Modeschau.

Playlist:
Grasps – Bushido
Tomasa Del Real – Prendelo ft Ceaese
Bad Gyal – No Pierdo nada
Javascript - Aloo Gobi
Merca Bae – Duro
Miracles – Pipe Dream

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.