Young Lean z Kolína a holčičí Pavement. Startér si na novinky přizval velkou porotu i s Emmou Smetanou

5. listopad 2019

Konečně! Ve Startéru se sešla celá nová porota. Hodnotit mohla mimo jiné i první rap nového ročníku nebo holčičí čtyřku The Collectors. Kdo to nejvíc schytal od břitké Emmy Smetany? A komu porota nejvíc fandí?

Nejdřív k té první otázce. Nejvíc to schytali zmínění Collectors. Do soutěže nám mladá dívčí kapela z Prahy poslala svůj nejkratší a nejromantičtější song. Escalator, píseň o lásce v metru, má podle Emmy zásadní problém ve zpěvu. Zásadní. A v mixu taky! Na druhou stranu, porotce Dominik Zezula a moderátor Kuba Kaifosz song pochválili. Vůbec nevadí, že je to neučesané, z tracku je slyšet atmosféra raných Pavement a hlavně čistá, upřímná radost z dělání hudby. A podle dosavadních výsledků hlasování to vypadá, že stejně to vidí i fanoušci! 

Pokoj25 nás taky rozdělil. Rap, sadboy na majku, „děti plastový doby“. Podle Dominika Zezuly se track Fuchsie až moc pevně drží žánru a nepřináší nic nového. Podobně to vidí i Emma Smetana. Sáře Vondráškové aka Never Sol i Jonáši Zbořilovi se ale Pokoj25 i se svými nočními výlevy a deklamováním o další ztracené generaci mladých lidí líbí. 

A kdo se líbí vám? Posílejte hlasy na wave.cz/starter nebo rovnou přidejte vlastní track! Čekáme ho na starter@rozhlas.cz.

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.