Z Berghainu bude galerie a němečtí fotbalisté hráli naostro. Dejte si top zprávy minulého týdne

21. srpen 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají tu nejlahodnější smetanu ze zpravodajské mlékárny.

Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na nevídané zprávy jak ze světa, tak z regionů a hlavně z Brna. Ivanu jako milovnici sportu a potu zaujala zpráva o tom, že dva lokální fotbalové týmy v německém Severním Porýní-Vestfálsku odehrály zápas jen v kopačkách a štulpnách. Protestovaly tím proti komercionalizaci nejpopulárnějšího sportu na světě. Organizátoři chtěli upozornit i na údajnou povrchnost fotbalu. Zuzana i Ivana si ale myslí, že fotbalisté se chtěli jen předvést před fanoušky, nebo byl za akcí kalkul jejich PR týmu.

Zuzanu zase šokovala zpráva, že její oblíbený klub Berghain v Berlíně, kde dříve poskakovala do ranních hodin na techno, se kvůli epidemii stane galerií, kam budou moci i babičky s chodítky. Zase kalkul, konstatuje Ivana.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby se nepodívaly pod pokličku dění v Brně. Tam jistý mladík šel slavit svátek své maminky, opilý pak skákal před autobus a snažil se mu utrhnout stěrač. Záminka pro nezřízené chování se vždycky najde, domnívají se pohoršené Mikrovlnky.

Je mezi nahulatými fotbalisty, galerií v techno klubu a darebáckým Brňanem nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky, ale to přeci nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka