Z Česka bude národ songwriterek. V hitparádě nových talentů pokračuje holčičí hegemonie

2. únor 2021

Startéru si všimly mladé české zpěvačky. Možná to začalo už loni, když se vítězkou stala popová songwriterka Terra. Letos se ale zajímavých interpretek vyrojilo ještě mnohem víc a několik týdnů v řadě okupují naši hitparádu. Jsme za to dost rádi.

Hlavně v případě Isabelly Noel máme velkou radost. Devatenáctiletá songwriterka česko-amerického původu nám poslala song Reality Check a my v něm slyšíme Aliciu Keys i staré dobré Fugees. „Every time you hit the target it’s a miss,“ zpívá Isabella v refrénu Reality Check a my máme pocit, že se teda docela trefuje do černého. Škoda že produkce zůstala taky v době Fugees, vůbec by nevadilo, kdyby se Isabella nebála v aranžích trochu zariskovat. Jinak ale velká paráda.

Druhý track poslala Anna Malotová aka Donnie, která právě dokončila desku Donnie Darko. „Název má spojitost se samotným filmem, kde se hlavní postava snaží odolat nástrahám života a lásky, ale po zhlédnutí je film pro lidi jeden velký otazník a každý ho chápe jinak,“ píše nám Anna a vysvětluje, že přesně tohoto pocitu chtěla dosáhnout na své desce. Ano, song Agonia je pro nás jeden velký otazník. O čem že to vlastně zpívá hostující Václav Rouček z VR/Nobody? 

Který song nás kolektivně dojímá? Poslechněte si osmnácté kolo hitparády neobjevených s porotci Anetou Martínkovou (Margo) a Dominikem Zezulou (post-hudba).

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.