Za našich gympl let bejval svět jako květ. Buchty a piercingy v pupíku na střední

10. červenec 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková si tentokrát do studia, kde natáčí podcast o svých neharmonických životech, pozvaly jen svá vlastní superega a vytáhly z klobouku traumíčka z gymplu.

Zuzana si středoškolská léta asociuje především s fontánou ve školní budově, která protékala, a písničkami kapel Offspring a Beatles, které jely pořád dokola v jejím discmanu. Ivana se zase nenápadně pochlubila tím, že měla u maturitní zkoušky samé jedničky. Tím se nenechala zahanbit Zuzana, která sice měla jednu dvojku, zato ji ale na školním výletě balil kluk slovy: „Máš na okně brouka.“ A to není vůbec málo.

Chcete si zavzpomínat na to, jak jste na střední nosili piercing v pupíku a na klopě odznak s nápisem „Zastavte svět, chci vystoupit“? Pusťte si do uší a hlavně do duše aktuální díl pořadu Buchty a zjistíte, že se vám mohly stát i horší věci.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.