Žáci jeli na výlet stripbusem a senior bil do auta kladivem. To jsou nej zprávy minulého týdne

24. září 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají tu nejjemnější šunku ze zpravodajského pultu. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu zaujala zpráva o tom, že studenti veřejné základní školy v americkém Bostonu museli na výlet vyrazit v autobuse vybaveném tyčemi na striptýz a neonovým osvětlením. Po celém městě totiž provozovatelé vzdělávacích institucí řeší nedostatek školních autobusů.

Zuzanu šokovala informace o tom, že nejbohatší lidé na světě se stále více obávají toho, že dědictví, které přenechávají svým dětem, bude příliš vysoké – myslí si to až 67 % lidí s nadprůměrně vysokými příjmy. To jsou ale problémy, myslí si Mikrovlnky.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby neoprášily dění na Brněnsku. Tam se do sebe nečekaně pustil důchodce a řidič rozvážkové služby. Pošťák svou dodávku zastavil u chodníku, který zrovna muž opravoval. Navíc nechal auto nastartované, což seniora dopálilo natolik, že do vozu začal mlátit kladivem.

Je mezi mužem s kladivem, bojácnými milionáři a výletem ve striptýzovém autobusu nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka