Zagami Jericho má nový klip a je nadšená. „Byla to zkouška!“

11. leden 2018

Vítězka Czechingu Zagami Jericho pokřtila ve studiu Radia Wave svou desku Toxikomania. Před vystoupením na holandském showcaseovém festivalu Eurosonic ve studiu odehrála dvě nové skladby.

„Už jsem si vyzkoušela, jak to z pódia zní, když se obě alba spojí dohromady, a byť jsou odlišné, tak v klubu tracky z obou desek fungují i společně a žánry se docela dobře mísí mezi sebou,“ odpovídá Zagami na otázku ohledně podoby nového koncertního setlistu. Pro svou zahraniční koncertní premiéru s novou deskou na festivalu Eurosonic chystá navíc také speciální světelnou show.

Vítězka Czechingu 2017 Zagami Jericho ve studiu Radia Wave při příležitosti křtu jejího nového alba TOXIKOMANIA

K titulnímu singlu Invitation vzniknul díky Czechingu také oficiální videoklip, který byl natáčený v Japonsku. „Jsem s ním hrozně spokojená. Proces vzniku byl na jednu stranu zábavný, ale zároveň jsem si na vlastní kůži zažila, jaké to je spolupracovat s dalšími lidmi. Hodně času nám například zabralo hledání lokací, ale taky výběr herečky,“ říká Zagami. „Navíc jsem nebyla zvyklá být s malou skupinou lidí delší dobu, takže po pár dnech už jsem měla ponorku a myslela jsem si, že to nezvládnu. Ale nakonec to vyšlo dobře a pro mě to určitě byla velká zkouška.“

Šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová v souvislosti s blížícím se vystoupením Zagami Jericho na holandském showcaseovém festivalu na závěr připomněla, že na Eurosoniku zahrají také HRTL a vůbec první vítězka Czechingu z roku 2013 – Never Sol. „Pro Radio Wave a Českou republiku je to skvělá reprezentace a jsem za ni moc ráda. Zároveň už teď začínáme připravovat další ročník Czechingu a určitě chceme pokračovat v letošní novince, kterou bylo nahrávání videoklipu, a celkově celý projekt dál zlepšovat.“

Poslechněte si, jak se křtil vinyl Toxikomania i dvě nové skladby z desky, které Zagami Jericho zahrála v našem studiu. Níže najdete také fotogalerii ze křtu i večerního koncertu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.