Záhada egg punku vyřešena. Zahraniční novinky se vezou na vlnách riffů

12. únor 2021

Jak to vypadá od začátku roku na zahraniční DIY scéně? Špína už má jasno – velmi dobře! Vydejte se s námi na rychlou jízdu po punkových novinkách z celého světa a tentokrát výhradně v zajetí kytar.

Jak vypadá plísní pokryté vajíčko? Pro odpověď není potřeba chodit daleko, stačí se vydat za hranice k novému berlínskému punkovému labelu Mangel, na němž vyšla debutová nahrávka kapely Stinkhole. Díky nim se nám také možná konečně podařilo rozlousknout egg-punkový oříšek. 

Do hledáčku se nám dostala i nová marocká kapela Taqbir, která se mimo jiné řadí k námi již propranému žánru taqwacore. A aby toho nebylo málo, podívali jsme se i do Říma za starými známými Education, kteří pro ostré slovo nejdou daleko!

Kolik nového disbeatu unese jeden díl Špíny? Který youtubový kanál nám občas zkazí náladu? Jak se cítí mladý člověk pod tvrdou botou systému? U které kapely si nejsme zas až tak jistí, jestli je vlastně dobrá? Kdo se možná inspiroval u Limonádového Joea? A kdo má rád pražského pouličního zpěváka Jiřího Wehleho? Poslechněte si celou Špínu s náloží zahraničních novinek!

Spustit audio