Zakopneš, spadneš, umřeš. A za všechno může fyzika

9. listopad 2022

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu nepřivítaly nikoho –⁠ dokonce ani sebe navzájem. Spojily se pouze skrze kontribuční budku na trase Praha-Brno a špitaly o tom, jaké mají rády fyzikální veličiny a vztah ke Krakonošovi.

Zuzana nezapomněla zmínit, že si Ivanka uložila bizarní tabulku týkající se srovnání rychlosti různých savců. Zuzanu tedy poučila o pomalosti lenochoda nebo dikobraza, aby pak navázala gurmánským receptem na studentský chlebíček. Zuzana se pak zasnila nad receptem na chlebíček s celerovou pomazánkou a nakládanou jeřabinou, který dělala její máma.

Proběhl pokus probrat jednotlivé fyzikální veličiny jako je hustota, síla a tak dále, ale řeč stejně skončila jen u hustých vlasů.

Nebyly by to Buchty, kdyby se šibalsky neotřely o témy vyměšování - a nebály se použít výrazivo jako kadit, škrtadlo na trenclích, brzdná dráha a už to líže trenky.

Ivana pak random zmínila ideomotorický trénink a Zuzana zase zavzpomínala na svého oblíbeného faráře a přidala historku o Archimédově zákonu. Marná nebyla ani historka o vibrátoru ve tvaru Krakonoše a debata o tom, jak by na seznamovacích aplikacích obstáli Trautenberk, Anče, Kuba a hajnej.

Ivanka pak našla na internetu několik fyzikálních a IT vtipů, které ani jedna ze zúčastněných rozhlasaček nepochopila a mohlo se jít domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že rozumět gravitaci a panu Pascalovi může váš život obohatit o další rozměr.

Spustit audio