Žánrový festival v kině Atlas: Filmová setkání čtvrtého druhu

2. únor 2010

V roce 1972 sestavil americký profesor českého původu dr. Josef Allen Hynek klasifikaci případů s podezřením účasti mimozemské inteligence. Zpozorování UFO bývá označeno jako první druh setkání, shromáždění důkazů znamená druhý stupeň, kontakt s mimozemšťany je druhem třetím. Poslední, čtvrtý druh setkání, označuje únos.

NECHCETE ČÍST? POSLECHNĚTE SI CELÝ PŘÍSPĚVEK!

Zveme Vás tedy na filmový festival čtvrtého druhu, na němž se můžete nechat unést do světa filmů, které se zabývají tématikou záhad a mimozemských civilizací.
Kino Atlas dlouhodobě sází kromě osvědčených trháků také na filmy pro konkrétní skupiny fanoušků. Po úspěšném prosincovém festivalu Alfréda Hitchcocka tentokrát přišli na řadu paranormální jevy.

Festival odstartuje symbolicky ve čtvrtek 4. února projekcí nového mysteriózního hororu Čtvrtý druh, který rafinovaně využívá dnes tak populárních paradokumentárních záběrů. Pro páteční večer je připravena další specialita: veřejná premiéra prvních dvou epizod nového vědecko-fantastického seriálu tvůrců LOST, které nese titul Fringe (Hranice nemožného). Seriál bude uveden souběžně s jeho českou premiérou na kanálu Nova Cinema, nicméně tohle dílko už má u nás solidní fanouškovskou základnu. Těmto nadšencům chtějí organizátoři umožnit setkání s odborníky na dané téma a s těmi, kdo vytvářeli českou verzi seriálu.

01084969.png

Po celý víkend totiž v kině Atlas poběží celá řada podobně laděných snímků (Avatar, Akta X či Distrikt 9), ovšem hlavním lákadlem budou zřejmě přednášky odborníků a filmy, které nejsou běžně k vidění. Sobotní odpoledne zpestří projekce cestopisných snímků českého cestovatele a záhadologa Ivana Mackerleho.

00997320.jpeg

Kino Atlas prošlo kompletní rekonstrukcí, má velmi kvalitní technické zázemí, které umožňuje i kvalitní 3D projekci, ale zároveň si uchovalo charakter příjemného klubového kina. Možnost strávit víkend koukáním na filmy "čtvrtého druhu" a následnými diskuzemi o nich tudíž nezní jako špatný nápad.

Spustit audio