Zaplatila skandály Britney Spears americká vláda? Kompot řeší nejzajímavější konspirační teorie

16. září 2019

Podle známého novináře Davida Aaronovitche si můžeme definovat konspirační teorie jako připisování tajného jednání jedné skupině, i když by takové jednání mohlo být racionálně vysvětlené jako méně tajné a komplikované jednání jiné skupiny. Právě těmto teoriím se nedávno začal na svém Instagramu věnovat slovenský hudebník Majk Spirit, který spustil debatu, do které se zapojili i moderátoři popkulturního pořadu Kompot.

„Celkom ma bavilo ako ste reagovali na moje ‚konspiracne statusy‘ minule tyzdne.. idem si tieto veci uz 20 rokov a rozmyslam ze by som tu rad videl debatky na tieto temy castejsie.. v tychto konspiracnych teoriach sa casto skryva viac pravdy ako v oficialnych verziach.. myslim tym UFO, Illuminati, 9/11, AIDS, Apollo fake, JFK, Diana, Elvis, Chemtrails, HAARP, Nibiru, atd. Co je tvoja oblubena konspiracia? #keepitreal“ Tento status zveřejnil Majk Spirit na svém Instagramu pátého září a od té doby se k tomuto tématu vrátil ještě dvakrát s tím, že zdůraznil, že konspiračním teoriím nevěří, ale rád zpochybňuje „oficiální verze reality, které jsou nám předkládané mainstreamovými médii“.

Hana si proto připravila seznam konspiračních teorií, které se naopak zaměřují na známé celebrity, a nebylo jich málo. Dětská miss JonBenét Ramsey tak ve skutečnosti nebyla zavražděna, ale vyrostla v Katy Perry, raperku Cardi B kontroluje CIA skrze program MK-Ultra a podobný úděl potkal i Britney Spears, jejíž skandály z roku 2007 si zaplatila americká vláda, aby zakryla problémy vlády tehdejšího prezidenta George Bushe. Většina těchto teorií je přitom spjata se sociální sítí Reddit. Kde v současnosti žije podle konspirátorů Tupac a Steve Jobs, si také můžete poslechnout v tomto díle.

Ve zbytku „konspiračního dílu“ také přišla řeč na první polovinu udílení cen Primetime Emmy, kterou nepřekvapivě ovládla poslední řada seriálu Hra o trůny. Ve dvou vedlejších ceremoniálech nejprestižnějších televizních cen se objevují i poměrně bizarní kategorie. Například cenu pro „nejlepší vlasový styling v pořadu natočeném na více kamer“ si odnesla populární reality show RuPaul's Drag Race za epizodu „Trump: The Rusical“, ve které soutěžící drag queens parodují současnou vládu amerického prezidenta Donalda Trumpa muzikálovým vystoupením, které připomíná Pomádu.

Divokou debatu na Instagramu rozpoutal také status Bena Cristovaa, kde kouří elektronické cigarety. Co fanouškům vadilo? A co nového se děje v životě slovenské popové divy Evy Mázikové? Odpovědi zjistíte poslechem pořadu Kompot.

Spustit audio