Zapomeňte na True Detectiva! Protivnou Kate Winslet v krimi seriálu Mare z Easttownu budete milovat

4. červen 2021

Po dlouhých letech přivítaly Čelisti skoro již mytického bývalého člena tvrdého jádra filmově kritického magazínu – Dana Řeháka. Ten spolu s Alešem před pár hodinami absolvoval „včeličku“ a cítí se lépe než kdy dřív. „Chytám Gatese na všech vlnách,“ potvrzuje zkvalitnění šroubovice, které mu pochválili i přátelé ve studiu.

„Z lockdownu jsem vyšel jako totálně zahořklej lidskej chuchvalec. Naučil jsem se akorát nenávidět, nikomu nevěřit a na všechno nadávat. Absolutní paranoia a nedůvěra v cokoli, počínaje chodníkem a konče vládou. Zlej člověk,“ popisuje své předvakcinační já Dan a přiznává, že čemukoli, co se hýbe, přál jen bídnou smrt.

Ze záhrobí lidské mysli se však v Čelistech tentokrát jen tak nevyškrábeme. Hlavní hrdinka seriálu Mare z Easttownu se totiž musí coby policistka vypořádat nejen s vraždou, ale také s vlastním umírajícím osobním životem.

„Dost možná seriál roku!“ vykřikuje euforicky Aleš, okouzlený neuvěřitelným výkonem ranařky Kate Winslet. „Tohle je ten True Detective! Ryzí vtělení, za mě Kate Oscara, Emmy i Novoměstskej hrnec smíchu,“ huláká Aleš a nelze mu než dát za pravdu.

„Šťastná kombinace divácky nesmírně přístupnýho seriálu s mysteriózním detektivním jádrem a psychologickýho dramatu s prvkama rodinný komedie o dost nesympatický hrdince. Milujete ji ale od první chvíle – možná právě proto, jak je lidsky nedokonalá,“ popisuje Vítek a uznává, že něco podobného tady už dlouho nebylo.

Je Kate Winslet ještě lepší vyšetřovatelský protiva než Matthew McConaughey? Kde spolehlivě najdete Tarzana? Kdo se stal letošním vítězem soutěže o nejhorší školní toaletu v Rusku? Jak dopadla druhá série projektu Love, Death & Robots? O čem by točila Corinna Faith, kdyby v sedmdesátkové Británii měli horníci morálku severokorejských dětí? Čí rodina je nejvíc na baterky? Žije Dan Řehák jen pro to, aby přežil? Kolik nabíječek elektromobilů už Vítek ucpal mletým masem? Naláká úchylný zbraslavský liliput Aleše do svého auta? Chystá se Tonda vytvořit lidský náhrdelník? A až se půjde udat, doprovodí ho maminka? Dozvíte se v Čelistech!

Podpořte Čelisti v anketě Podcast roku! Hlasujte pro ně do 6. června v kategorii Veřejnoprávní podcast na webu podcastroku.cz.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Antonín Tesař , Tereza Kunderová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.