Želva pyromanka a senior útočící strouhankou na auta. To je ale svět, diví se Mikrovlnky

3. leden 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky loví ty nejdivočejší bobříky ze zpravodajské hráze.

I v tomto díle zaujala moderátorky celá plejáda bizarních zpráv jak ze světa, tak z brněnské kotliny. Zuzanu i Ivanu uhranula informace o tom, že v indickém městě Ambikapur začalo před časem fungovat takzvané Garbage Cafe, ve kterém je možné vyměnit plastové odpadky za jídlo. Do tohoto bistra prý každý den přijde asi tucet lidí, což vedlo Zuzanu k úvaze, kdo ještě slova jako tucet a kopa používá.

Snad ještě krásnější zpráva pojednávala o tom, že želva z Essexu založila požár. Všechno ale dobře dopadlo: hasiči ji díky kouřovým detektorům zachránili a oheň uhasili. To opět znervóznilo Zuzanu, která žádný detektor kouře nevlastní.

Ivana se podivovala nad tím, že senior v Zuzanině bydlišti Brně sypal ze svého balkonu v Žabovřeskách na auta strouhanku a mouku. Policii vypovědělo několik svědků, že škodolibou šikanu mohou mít na svědomí manželé, kterým patří balkon na straně, kde k podivným potravinovým přeháňkám dochází. Svérázný senior nedávno svým sousedům řekl, že si ze svého balkónu může sypat, co chce. Ivana i Zuzana musely uznat, že mužovi neschází originální myšlení.

Je mezi mužem sypajícím strouhanku z balkónu, výměnou jídla za PET lahve a želvou žhářkou nějaká hlubší souvislost? Určitě ne, ale nikomu to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka