Želvy zachraňuje majolka a beran na útěku překonal rekord. To jsou top zprávy minulého týdne

5. březen 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejnadýchanější croissanty ze zpravodajské pekárny. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici zvířátek a ochránkyni jejich práv upoutala zpráva o tom, že na australském venkově našli farmáři dlouho ztraceného berana, kterému během doby, kdy byl na útěku, dorostlo přes 35 kilogramů vlny. Beran, jemuž dali zachránci zábavné jméno Baarack, tak stanovil nový rekord, kterým předčil i slavnou novozélandskou ovci jménem Shrek. Z jeho mohutné zásoby vlny lze uplést třeba 61 svetrů nebo 490 teplých ponožek, čemuž ovšem Ivana, která si umí vše přepočítat, naprosto nevěří.

Zuzanu, která má velkou obavu o budoucnost planety, alespoň částečně rozveselila informace o tom, že díky majonéze mohou záchranáři sebrat hrobníkovi z lopaty ohrožené mořské želvy, které by se jinak udusily kvůli dehtu z ropné skvrny. Majonéza želvám pomůže vyčistit tělo od dehtu. Zuzana si pochvaluje, že je její oblíbená potravina aka majolka vhodná pro tvory napříč přírodou.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby neakcentovaly nějakou tu podivnou příhodu z Brna. Tam se stalo následující: mladá žena zaútočila na dopravní značení, nevěděla ovšem, proč tak učinila. I mistr tesař se někdy utne, myslí si shovívavé Mikrovlnky.

Je mezi agresivní Brňačkou, želvami pojídajícími majolku a beranem na útěku nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka