Žena měla zákusek v podpaží a veverky neotěhotní díky pomazánce. To jsou nej zprávy minulého týdne

15. červenec 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejmastnější langoše ze zpravodajského stánku. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici vědy a techniky zaujala zpráva o tom, že britští vědci našli způsob, jak ochránit populaci veverky obecné před invazivním druhem veverek popelavých, které se přemnožily a ohrožují původní druh. Řešením by mělo být podávání antikoncepce ukryté v oříškové pomazánce. 

Zuzanu jako fanynku Jurského parku ohromila informace o tom, že tým vědců v Argentině objevil pozůstatky obřího dinosaura s velkou hlavou a krátkými předními končetinami. Kosterní pozůstatky podle nich odhalují, proč měli dinosauři krátké tlapy. Minipaže prý mohli dinosauři používat při rozmnožování, například při držení samice během páření nebo jako oporu, aby se mohli postavit po pádu. 

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna. Upocená žena si tam do podpaží strčila zákusek. Kradený zákusek. Zasáhli však muži zákona.

Je mezi sladkůstkou v podpaždí, dinosaurem s minipackami a veverkami na antikoncepci nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio