Ženy se v The Morning Show mužům neomlouvají. Hnutí #MeToo ale seriál s Jennifer Aniston nenadržuje

12. listopad 2019

Nová streamovací platforma Apple TV+ odstartovala vysílání na začátku listopadu původním dramatem The Morning Show. Silně promovaný a údajně velmi drahý desetidílný seriál o zákulisí amerických médií láká především na herečky Jennifer Aniston a Reese Witherspoon. Poslechněte si recenzi prvních čtyř epizod v pořadu Kompot Radia Wave.

Obě herečky jsou také výkonnými producentkami seriálu The Morning Show. Třiačtyřicetiletá Reese Witherspoon už zkušenost s quality TV má, hrála jednu z hlavních postav v úspěšném seriálu HBO Sedmilhářky. Padesátiletá Aniston se od své nejznámější role bezstarostné a zábavné Rachel v seriálu Přátelé televizi vyhýbala a soustředila se na filmovou kariéru. Možná věděla proč. Zkušené, oblíbené, ale také značně vyhořelé televizní moderátorce Alex Levy teď totiž propůjčuje širokou paletu především negativních pocitů, což jako „herecký koncert“ ocenili američtí kritici. Byla také asi dobře zaplacená, protože seriál podle zpráv v médiích údajně stál až 300 milionů dolarů.

The Morning Show tematizuje, co způsobilo hnutí #MeToo přímo mezi americkými novináři a novinářkami. Překvapivě se ale snaží zachytit víc než jen pohled zaměstnankyň televizních stanic, které vznesly obvinění proti svým šéfům. Mužům se v něm ženy určitě neomlouvají, naopak. Ovšem prostor v příběhu, který se nevyhýbá složitým emocím, dostanou překvapivě všichni. Ptáte se jak? Je založen na skutečných událostech? A vyvaroval se seriál stereotypu soupeřících žen? Poslechněte si recenzi a doporučení na další podobné seriály a filmy v pořadu Kompot.

V novém díle pořadu o popkultuře hodnotíme také novou reality show RuPaul Drag Race UK nebo dokumentární film Harry & Meghan: An African Journey. Pusťte si Kompot na wave.cz/podcasty a napište nám na instagram.cz/kompotshow.

 

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.