Zezulovy šansony, Kaifoszovo r’n’b, dad rock od Smetany. Startér si na svátky pouští vlastní hrůzy

23. prosinec 2019

Jsou Vánoce! A bude nový rok! Co kdybychom zakopali válečnou sekeru a měli se chvíli všichni rádi? Tak my začneme. Všem kapelám a písničkářům, kterým jsme pohanili tracky ve vysílání, ale i těm, kterým jsme (třeba zatím!) písně do vysílání nezařadili, dáváme malý dárek. Jdeme s kůží na trh. Mezi demáči od porotců Startéru a speciálních hostů The Valentines nebo Margo najdete příšerný francouzský šanson, nepochopitelné árenbíčko i docela hezké písničky z kuchyně na čtyřstopák.

Chcete slyšet, jak zní Dominik Zezula, když sedne za klavír, vymění češtinu za francouzštinu a místo milostných peripetií z nonstopáčů řeší kvalitu plísňových sýrů? Zajímá vás Sára Vondrášková aka Never Sol, když v kuchyni zpívá dadrockové lovesongy nahrané na čtyřstopák? A věděli jste, že Kuba Kaifosz kdysi zkoušel přes Wild Tides protlačit i svoje elektronické pokusy s homoerotickými texty a nesnesitelným falsetem? Dobře, že to neklaplo! Poslechněte si sváteční speciál Startéru, ve kterém jsme se vám rozhodli udělat radost vlastními trapasy, kiksy, ale hlavně skladbami takzvaně od srdíčka.

Na Vánoce vypínáme hitparádu. Všichni si potřebujeme odpočinout, nacpat se salátu a složit pár nových demáčů, které si pak ve studiu otřískáme navzájem o hlavu, no ne? Tak až rozbalíte dárky, hybaj do pokojíků nahrát pecku a poslat na starter@rozhlas.cz Potkáme se v roce 2020!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.