Zimní Artsemestr 12/13, jarní Premiere Fashion Week, Mirka Horká pro SFS 13

9. únor 2013

V rozhovoru s Janou Zielinski se dozvíte podrobnosti o prvním jarním Fashion Weeku v Česku, který se Designblok rozhodl přidat k zavedené podzimní edici. S Mirkou Horkou a Štěpánem Růžičkou jsme natáčeli o kolekci Žít tebou, kterou chystají na Shooting Fashion Stars 2013. S Liběnou Rochovou a Pavlem Ivančicem jsme mluvili o tématech, která realizovali studenti jejich ateliérů v zimním semestru. Výsledky jejich práce můžete vidět od středy 13. února na výstavě Artsemestr VŠUP.

Proč se Designblok rozhodl pro jarní edici Premiere Fashion Weeku? Jak bude tato událost vypadat a kdo se na ní představí? Čím budou přehlídky v galerii Křehký připomínat prvorepublikový salon Podolská? Poslechněte si rozhovor s Janou Zielinski.

Studenti Ateliéru designu oděvu a obuvi otevřou svoji prezentaci na Artsemestru ateliérovou přehlídkou. V tomto semestru se soustředili na reflexi tradic a folkloru českých krajů. Tři nejlepší se pak představí v Simple Concept Store. Kromě spolupráce s Simple pokračuje i projekt Baťa Bullets, který se navíc propojením s firmou Intel rozšiřuje do kolekce tenisek sladěných s obaly na ultrabooky. Více v rozhovoru s Liběnou Rochovou.

02826630.jpeg

Ateliér módní tvorby vede od podzimu Pavel Ivančic. Na úvod zadal širší téma, které studentům umožňuje větší volnost vyjádření. Ptali jsme se, jak bude vypadat prezentace v rámci Artsemestru, ale také na to, co Pavel Ivančic chystá na březnový Designblok Premiere Fashion Week, kde se mají prezentovat kolekce na podzim a zimu 2013/14.

Mirka Horká připravuje na Shooting Fashion Stars 2013 kolekci Žít tebou, která je inspirovaná hrou Racek A. P. Čechova. Úzce přitom spolupracuje s hudebníkem a designérem Štěpánem Růžičkou. V rozhovoru se dozvíte, kdy a jak jejich spolupráce začala a jak funguje. Zajímalo nás, jaké střihy a barvy můžeme na mole SFS očekávat a jaké jsou další kreativní plány této dvojice. Mirka Horká je absolventka Designu oděvu na UTB a Štěpán Růžička vystudoval ateliér K.O.V. na VŠUP. V roce 2011 Mirka vyhrála soutěž Top Styl Designer s kolekcí Profilo a v roce 2012 se představila na všech třech podzimních fashion weecích v Praze: Prague Fashion Weekend , Dreft Fashion Week i Designblok Premiere Fashion Week. Rozpracovanou kolekci Žít tebou si můžete prohlédnout na našem oblíbeném blogu Jedenáct koček. Rozhovor si poslechněte tady:

02826637.jpeg

Playlist:
Elephant – Skyscraper (Memphis Industries)
King Stag - La Danse Macabre (uns.)
Melodys Echo Chamber - Je Me Perds de Vue (Fat Possum)
Dutch Uncles - Nometo, Field Music remix (Memphis Industries)
Luxury Elite – Debonair (uns.)
Luxury Elite - Saint Laurent (uns.)
Luxury Elite - Up Next (uns.)
Rachel Zeffira - The Deserters (RAF)
Thee Oh Sees – Minotaur (Castle Face)

02826642.jpeg
Spustit audio