Živě z Code:Mode

1. prosinec 2010

Modeschau jsme vysílali živě z kavárny na Code:Mode. Zajímavou novinkou na tradičně přeplněném nezávislém trhu s módou a doplňky bylo vyčlenění skupiny návrhářů do sekce Pure Zone. Jejich iniciativu vysvětlila Zdeňka Imreczeová, která nám také představila svou novou kolekci ID a pozvala na otevření nového showroomu v Holešovicích.

Líbila se nám také prezentace showroomu ROBOTA, s Marií Vovrekovou jsme mluvili o novinkách v kolektivu robotníků a o nové značce Anežky Podzemské Eda Les, díky které můžete usínat s pohodlným polenem pod hlavou (předchozí tvorbě Anežky Podzemské jsme se už věnovali). V Modeschau jste se také mohli dozvědět, kdo z Všup čerstvě spolupracuje s Pietro Filippi.

V tradičním nepřehledném zmatku trhu Code:Mode se tento rok objevil ostrůvek čistého designu Pure Zone. Vyčlenit se rozhodli designéři, které spojuje studium na VŠUP a specifický přístup k tvorbě. O tom, kdo se v Pure Zone spojil a proč jsme mluvili se Zdeňkou Imreczeovou. Ptali jsme se také na novou kolekci ID a na nový showroom, který má mít slavnostní otvíračku 20. a 21. prosince.

Animaler, bílá/ý, ŠŤÁVA, Hardwear, Eda Les, Lucie Mares a Marie Silondi. Tato jména patří do okruhu designérů kolem Vinohradského showroomu/ateliéru ROBOTA (některým z nich jsme se už věnovali). Jejich kombinace folklóru a přírody s městskou elegancí nás bere od prvního setkání. Na Code Mode patřil stánek Roboty k jednomu z mála míst mimo Pure Zone, na kterém jsme se cítili příjemně. Pokud jste ještě v ROBOTĚ nebyli, máte příležitost 8. prosince, kdy bude přímo v showroomu v Moravské ulici 27 na Vinohradech akce s názvem Russkaya Partiya. Kromě předvánočního prodeje je v plánu divadlo, módní přehlídka a promítání filmu Mrazík.

02200970.jpeg

Na organizaci Code:Mode jsme se ptali Jovanky Vlčkové, která se o celou akci stará od prvopočátků, kdy se ještě akce jmenovala Prague Free Fashion Weekend a konala se v NoD Roxy. Zajímal nás nejen aktuální díl, ale s odstupem i předčasně ukončený Code:Mode na Střeleckém Ostrově. Co se tehdy vlastně stalo a jaký dopad to pro mělo na organizátory?

Zajímá vás které studentky z ateliéru Liběny Rochové na pražské VŠUP budou mít příležitost realizovat své návrhy pro Pietro Filippi? Poslechněte si rozhovor, který s kreativní ředitelkou Pietro Filippi Alenou Loudinovou natočila reprotérka Anna Mayerová.

odkazy:
www.codemode.cz
www.zdenkaimreczeova.cz/
galerierobota.cz/
www.pietro-filipi.com/home.php

Playlist:
How To Dress Well - Ecsctasy With Jojo (Lefse)
Delta Mirror - Going To Town (Lefse)
Blackbird Blackbird - Avalanche (Double Denim)
Young Montana - Fuckin, Miley Remix (Alpha Pup)
Small Beer - A Million Dreams (uns.)
Chief Black Cloud - Kinky Tipsy (Waaga)
Evan Voytas - Astro (Cascine)
Zola Jesus - Sea Talk (Sacred Bones)
These New Puritans - Holograms, Salem remix (Angular)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.