Zlehka prosím. Porozvodová fáze Adele a vytříbená klubová hudba Swedish House Mafia

29. říjen 2021

Ještě minulý týden patřilo první místo amerického albového žebříčku Drakeově desce Certified Lover Boy. Teď byla sesazena Young Thugovou dlouhohrající novinkou Punk, na které jsou slyšet inspirace kytarovou hudbou. Ve Velkých číslech tentokrát došlo na masterclass drillu s britským rapperem Digga D, který se opírá o virální úspěch korejského seriálového hitu Hra na oliheň i reggaetonovou hymnu se zpochybnitelnou přítomností vkusu DJe Snakea.

Když dostanete na feat svého tracku The Weeknda, můžete si pískat. Nedávno se to podařilo třeba švédskému producentskému triu Swedish House Mafia. Nový singl Moth to a Flame se perfektně hodí do těch nejtemnějších zákoutí tanečních klubů. První místo singlového žebříčku obsadila (ne zrovna nečekaně) hvězdná zpěvačka Adele, která se singlem Easy on Me a chystanou deskou 30 hlásí návrat k hudbě po dlouhých šesti letech. Možná shodila několik kilo, ale její hlas se podle Annabelle a Filipa rozhodně neztenčil.

Mírné znechucení i zábavný poslech obstarala „princezna divnosti“ Ashnikko, která svým fanouškům pravidelně dodává halloweenské tracky. Letošek není výjimkou – novinka Halloweenie IV: Innards moderátory Velkých čísel zaujala primárně pro využití melodie z klasické hudby Edvarda Griega. Na hranici stravitelnosti může být pro mnohé doprovodné video k singlu, ve kterém se Ashnikko „svléká z kůže“ – ta přitom předem vypadá, že byla na zpěvačku uměle přidělaná. Byli jste varováni.

Proč nejsou americká rádia na stejné lodi s Taylor Swift? A po čem voní nový parfém Billie Eilish? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

 

autoři: Annabelle , Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.