Zlí Beatles zpívají: Všechno, co potřebuješ, je nenávist. Po sociálních sítích putují vtípky s inverzními celebritami

25. říjen 2021
Fenomem

Jaké by to bylo, ocitnout se ve světě, v němž je všechno stejné, jen charaktery lidí jsou přesně naopak? Právě s tímto nápadem pracuje memový template Evil X Be Like – Zlý někdo je jako, který momentálně brázdí sociální sítě a už se zařadil mezi nejpopulárnější memy nejen října a podzimu, ale možná i celého letošního roku. Template nutí uživatele přemýšlet, jak by se chovaly zlé verze populárních osobností nebo fiktivních postav, a říct to co možná nejstručněji.

Vtípek je to velmi jednoduchý, ale zároveň velmi účinný. Zkuste si to se mnou. Jaká by byla ďábelská verze Přátel z populárního devadesátkového seriálu? No přece Nepřátelé. Skvěle to funguje s písněmi. Zlá verze Freddieho Mercuryho by zpívala Somebody to Hate (Někoho nenávidět) a zlí Beatles by měli hity jako Všechno, co potřebuješ, je nenávist anebo Chci zlomit tvoji ruku.

Evil X Be Like: Tyler The Creator

Mem se zrodil v polovině září, kdy memový tvůrce známý jako Pains of Hell Wellness Clinic umístil na svoji facebookovou stránku obrázek s Martinem Lutherem Kingem s textem „Zlý Martin Luther King říká: ‚Mám noční můru.‘“. Tento obrázek odstartoval mánii vtipů, do níž se chtěli během října připojit snad úplně všichni.

Stejně jako u dalších podobných odkazovacích memů platí, že je dobré mít v merku popkulturní odkazy, jinak nepochopíte, proč by Zlá Taylor Swift měla mít desku, která se jmenuje Blue, nebo Lorde album Coal Power.

Poslechněte si nové vydání rubriky Fenomem a zjistíte, jak by to vypadalo ve světě, v němž jsou kladné postavy popkultury záporáci. Kdo by zpíval hity Coal Power, What a Terrible World nebo Wouldn’t Be Horrible? Potřebujeme píseň Mambo Nr. 6 a zlou Taylor Swift? A proč by měl Pharrell Williams zpívat o svých depresích?

Evil X Be Like: Beach Boys
autor: Karel Veselý
Spustit audio