Zombie socha je k smíchu a policie ve Zlíně nenašla lední medvědy. To jsou nej zprávy minulého týdne

30. prosinec 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejkřupavější kukuřičky ze zpravodajského pole. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici všeho ruského, od kaviáru a častušky až po muže, zaujala zpráva o tom, že ve městě Novovoroněž v Rusku byla odhalena socha s názvem Alenka. Stalo se tak na počest 250. výročí založení tehdejší vesnice, která přerostla v dnešní město. I když si socha našla své věrné obdivovatele, někteří lidé se domnívali, že by mohla strašit děti. Hned druhý den byla kvůli negativním reakcím obyvatel přemístěna. Díky prázdnému pohledu a mimozemskému stylu vyhotovení začali obyvatelé města soše přezdívat Zombie Angelina Jolie. Mikrovlnky si ale myslí, že do sochy zpívající Špinarky v našich luzích a hájích má svou strašlivostí ještě daleko.

Zuzanu, která je zaměřena spíše na moravské regiony, upoutala informace o tom, že na Štědrý den se měli po firmě ve Zlíně dle telefonátu jednoho ze zaměstnanců pohybovat lední medvědi. Když se strážníci s dotyčným zkontaktovali, opravil své tvrzení, a z bílých medvědů se stali hnědí. Podle muže již měla medvědí rodinka areál opustit a vydat se k řece. Hlídka městské policie lední medvědy ani jinou zvěř v areálu nenašla. Následovalo tak vyšetření na ovlivnění alkoholem, které bylo (tak trochu podle očekávání) pozitivní. Alkohol je dobrý sluha, ale zlý pán, má v kauze jasno Zuzana.

Je mezi halucinací zlínského pijáka a ruským nepovedeným figurálním uměním nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka