Ztraceni v nových deskách se ptáme: kam máme Yeat? Kdo je životní jistota a kdo naopak MID?

3. březen 2023

Minulý týden by se ve světě rapových releasů dal označit za „období dropu velikého“. Od našeho posledního dílu se totiž přes víkend urodilo hned několik nových desek od etablovaných zahraničních jmen. Na některé se čekalo několik měsíců, některé byly příjemným překvapením. Ten největší drop má na svědomí teprve třiadvacetiletý Yeat.

Ten díky nové desce Afterlife aktuálně z domovského LA dobývá světové hitparády. Do hledáčku se nám dále dostalo pokračování projektu Glockoma od Key Glocka, novinka z labelu Cactus Jack, kterou má na svědomí Don Toliver, a také čerstvé album od Young Nudyho.

Závěrem náš seznam doplňují československé desky od interpretů jako Belxch, Zaasya, Astralkid22 nebo Samey a již tradiční přehled aktuálních novinek z rapové scény.

Jak zní Chief Keefův svěřenec? Jak epický lineup skrývá Rolling Loud v Mnichově? A co znamená být teplou dečkou, která na vás čeká doma u krbu? Poslechněte si více v pravidelném přehledu Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.