Březen – za rapem lezem. Slowthai ví kam za kytarami, Opak Dissu zase kam v Praze za rapem

17. březen 2023

Vracíme se s naším kulturním přehledem blížících se koncertů, balíkem novinek a s batohem plných desek od jmen jako Slowthai, UFO361, Kirblagoop nebo Lil Gray. Informační maraton pokračuje i s další porcí novinek z rapového světa. Opět jsme usedli k našemu novinářskému stolu, abychom vám přinesli nejaktuálnější tipy na rapové koncerty, nové singly a několik čerstvých desek.

Do našeho hledáčku se dostal masivní výčet akcí na následující měsíc. Od velkého křestu Smacka, přes program Žižkovské noci, až po nabité tuzemské zastávky zahraničních jmen jako Ramirez, Lil Tjay, Ski Mask The Slump God nebo  NLE Choppa. Seznam ale nekončí.

Z nových desek se nám do hledáčku dostala očekávaná novinka UGLY, na které britský rapper Slowthai nezapře své kořeny, a vydává se do podobných hudebních vod jako Lil Yachty se svojí poslední deskou. Neuniklo nám ani album od německého rappera UFO361, novinka od Al Majeeda s Big Toem a čerstvé album od Dokkeytina. Závěrem tuhle sebranku doplňuje ještě náš nový objev z Atlanty Lil Gray.

Jak hraje nový Slowthai? Na jaké rapové mejdany se chystáme pro reportáž? A co na to NLE Choppa? Poslechněte si Scénu s Opakem Dissu a dozvíte se víc.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.