Inspirace turbo-folkem a renesance dubstepu nadále pokračuje!

25. srpen 2023

U značky Night Slugs vychází rozmanitý projekt Night Slugs Classix Remixed. Jak už samotný název naznačuje, jedná se o remixy legendárních klubových tracků, které labelu pomohly etablovat se jako jednomu z nejdůležitějších projektů britské taneční hudby po roce 2010. Na kompilačním projektu najdeme remixy od jmen jako DJ Polo, NKC, Scratcha DVA, DJ Lag nebo Grandmixxer. Inspirace turbo-folkem a renesance dubstepu i nadále pokračuje. A Flám to ví!

PEEKABOO, Skrillex, Flowdan a G-Rex vydávají single Badders, na který Skrillex lákal v rámci téměř každého festivalového setu, který v letošním létě odehrál. Na STEADYho zmíněný track působí jako kvalita, ale zároveň velmi bezpečné pokračování tracku Rumble, který od vydání (sedm měsíců nazpět) stihl obletět celý svět a mít téměř perfektní docházku na každé party.

Americký producent Machinedrum s Hollym vydávají třítrackový singl Novaform / Blueshift a projekt působí jako dobře mířená basová facka. Od prvního tracku Novaform přecházíme k regenraci ve formě Blueshift a na závěr Hide Sun.

Manga Saint Hilare a Frisco opět ukazují, že grime neumírá a nikdy nezemřel. Nový track Kill Sound je krásným příkladem toho, jak kdysi zněl kvalitní grime. Kasien vydává dlouho očekávaný single 10 10, který potvrzuje, že drill a jersey club spolu tvoří božský pár. Pinkpantheress zase doručila junglový singl s jedním z nejzajímavějších rapových jmen letoška – Destroy Lonely. Ten o víkendu společně s Kenem Carsonem shlížel na extrémně energický dav fanoušků v Ledárnách Braník.

Které hudební akce můžete očekávat tento víkend v Praze? Jaký byl Grape a Flaam festival? A na kterého umělce bude zaměřena příští epizoda Flám Focus? To a mnoho více se dozvíte v nejnovější epizodě Flámu!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.