Je libo synthwave rap nebo G-funk táborák? Servírujeme netradiční rapové menu

28. červenec 2023

Když si rapper odskočí bokem aneb je tu další (relaxační) speciál –⁠ tentokrát o netradičních rapových počinech! Postaral se o něj Jakub společně s naším hostem Frantou. Od synthwavu, přes táborákové balady až kam nás vítr zavane.

Jak jsme slíbili, tak činíme. Další netradiční rapový speciál je tu. Tentokrát jsme se společně s naším ambasadorem rytířství Frantou vydali do neprobádaných vod synthwavu, a lo-fi hip hopu, do sfér táborákového G-funku a mnohem dál, kam jen nás stopáž playlistu stačila zavést.

Na programu jsou nejen britská jména, jako je Novelist se svojí deskou 4 THA HOMIEZ, ale také The Streets či CASISDEAD, od kterých bychom se měli na podzim dočkat nových desek. Britskou partu pak dále doplňují umělci jako JPEGMAFIA, Larry June nebo LNDN DRGS.

Kam chodíme pro nové skladby? Kdo z Británie ovládl táborák? A která rapperka vypadá jak Young Thug? Poslechněte si Scénu s Opakem Dissu a dozvíte se víc!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.