Když se pálí miny, tak lítají 808s. Aneb jak Cheso Kriss uvařil desku Tripmine

11. květen 2023

Česká rapová game má nový přírůstek. Je jím Cheso Kriss se svitavskými kořeny, který má aktuálně venku novou desku Tripmine. Právě kolem ní se točil náš rozhovor. Za Tripmine by se nemusel stydět ani etablovaný hráč tuzemského rapu. Spolu s Cheso Krissem do studia dorazil také autor coveru Paul Gate.

Cheso Kriss není ledajaký zelenáč. V rapu je coby fanoušek hluboko jako podvodní mina a kolem mikrofonu se motá už nějaký ten pátek. I přestože svůj první hudební release (nesoucí název Pesos) vydal teprve minulý rok a letos přikládá do své diskografie dalším projektem, zní Cheso na beatech komfortněji než mnozí hráči, kteří jsou za mikrofonem mnohem déle než on.

Na svém druhém projektu s vyslouženým názvem Tripmine si Cheso Kriss oproti debutu pohrává s mnohem tvrdšími beaty a posluchač se dozví spoustu peprností z jeho života. Od návštěv psychedelických světů po mejdany. A to vše je vám podáno do sluchového traktu v balíčku zábavných flows s poctivou kadencí. Na beatech najdeme mistry 808 basy jako jsou Onibaba, SpaceCoupe či Vae Cortez a za prací nad coverem stojí CEO grafického designu tuzemské rapové A+ ligy Paul Gate.

Kdo je Andy Hildebrand? Má Cheso Kriss rád auto-tune? A jak vypadá jeho zimní zahrada? Poslechněte si Scénu s Opakem Dissu a dozvíte se víc!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.