Na exkurzi po špinavých diskotékách vás vezmou Nikka Costa, F.I.D.E.L nebo Donny Benét

15. březen 2024

Aktuální Grundfunk se nesl na vlně tanečních groovů, latinskoamerických rytmů i funkového nášupu. Do playlistu posledního vysílání se dostaly groovy novinky z produkce Ferryho Ultra, The Motet, L’Impératrice, F.I.D.E.L, Donnyho Benéta nebo Ledisi.

12 let po albu Dilouya's Faithful Circus jsme se konečně dočkali novinky, za kterou stojí pařížský producent Romain Dilouya. Projekt, na kterém se pěvecky podíleli John Turrell a Sly Johnson se jmenuje F.I.D.E.L a minulý týden mu vyšla deska Out Of Sight, na které vzdává hold skvělým postdisco, boogie a new wave popovým písním.

Tvorbu Dilouy můžete prozkoumat i na Spotify, kde také najdete jeho profil.

Nikka Costa hlásí návrat funku na svém chystaném albu pojmenovaném stejně, jako první z ní vypuštěný singl. Dirty Disco si dejte v audiovizuální podobě tady a můžete se začít těšit na červen, kdy má deska vyjít.

Duo Skeewiff se na desce Something Like That? ohlíží za svými pětadvaceti lety na scéně. A činí tak díky skladbám jiných interpretů, kterým dalo za ta léta nový život. 

Jacob Collier dovršil svou tetralogii alb DJESSE deskou s podtitulem Vol. 4 a vy už nyní můžete začít hádat, v jaké kategorii GRAMMYs si s ní příští rok vyzvedne nějakou z cen. Je to opravdu povedené dílo.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.