Na Měsíc a zpět za dvě hodiny. K tomu nálož funku, soulu a gospelu

28. únor 2024

Asi nelze tematické album A Trip To The Moon, uvést lépe, než jak se to povedlo Ghost Funk Orchestra, kterým album vyšlo ve stejný den, kdy se americká sonda Odysseus pokusila přistát na Měsíci. Americký pianista Cory Henry byl na své hudební cestě silně ovlivněn hraním v kostele, kde nasbíral cenné zkušenosti, které nedávno zůročil na svém vůbec prvním, gospelovém albu Church. 

Zahráli jsme také několik singlů z chystaných desek F.I.D.E.L., Ghost-Note, Meshell Ndegeocello nebo Sama Redmora a věříme, že budou dělat radost i vám, našim posluchačům!

Po čtyřech měsících od vydání se dočkala deska Music Is My Life, za níž stojí Natasha Watts, své remixové podoby. Celkem osm předělávek si můžete poslechnout a podpořit tady. 

Za necelé dva měsíce se dočkáme nového alba Mustard n'Onions od Ghost-Note. Dva singly z něj už jsou venku a níže si je můžete poslechnout a také zjistit spoustu zajímavých informací. 

V kostele je Cory Henry jako doma, takže fakt že pojmenoval své nové album Church, asi nikoho nepřekvapí. Co by ale překvapit mohlo, že až po tolika letech aktivního hraní se vrhl do vod gospelu. Jak mu to jde posuďte sami. 

Pravidelná rubrika Groove Window představila multiinstrumentalistu, producenta, zpěváka a skladatele Henryho Rolanda, který vystupuje pod uměleckým jménem Henry Invisible. Jeho tvorbu můžete prozkoumat na jeho Bandcampu, nebo také tady.

Ghost Funk Orchestra načasovali vydání svého nejnovějšího díla A Trip To The Moon na chvíli, kdy na měsíci přistála (byť s obtížemi) sonda Odysseus. Jejich album se ale věnuje příběhu původního přistání a vyrazit s nimi na výlet, stojí rozhodně za to.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka