Natálie a Michal Maděrovi: Na kajaku kolem Velké Británie

11. srpen 2015

Mladí manželé Natálie a Michal Maděrovi (alias tým Six Knots) žijí ve Velké Británii a po několika letech, kdy se věnovali pádlování na seakajaku, se rozhodli, že hlavní ostrov království obeplují kolem dokola...

Cesta (spíše než expedice, viz rozhovor) nazvaná homeseahome trvala od 1. dubna do 31. července 2012, vysílání o ní je maximálně čerstvé a exkluzivní! Podle Maděrových šlo o druhý český pokus o obeplutí Británie, každopádně ale první (známý), který je zcela dokončený.

Poslechněte si rozšířený záznam vysílání, ve kterém se bavíme o tuleni, který dvojici při plavbě pronásledoval a drápal se Michalovi na kajak, aby se svezl, o údivu britských policistů, strážících probíhající olympiádu, když se na Temži vynořily dva seakajaky, které absolvovaly cestu kolem celé Británie. Dál taky o krizích a těžkých momentech cesty, vybavení a o krásách britského pobřeží, ale také o charitativním záměru spojeném s plavbou nebo o postupném poznávání pobřežní přírody, což jsou témata, která se do premiérového sestřihu v neděli 26. srpna 2012 nevešla.

Dvoujazyčný blog expedice najdete na homeseahome.com a další aktivity dvojice mapuje web sixknots.net.

Video z jedné z předchozích akcí Six Knots, spojujících kajak a pobřežní lezení:



Facebook Casablanky


autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.