Nechte Sergeie zpívat! Barracuda na nové desce Finesa brousí VVS diamant

17. červen 2022

Na rozhovor dorazil ostravský plamenomet Sergei Barracuda, se kterým jsme probrali jeho devátou desku Finesa, technické anomálie při nahrávání a mnoho dalšího.

Okurková sezóna je pryč a jak jsme avizovali, tak i činíme – startuje série rozhovorů s hosty, kteří mají venku horké novinky. Tím aktuálním není nikdo jiný než ostravský matador rapu a držitel klíčů světa Sergei Barracuda, který se po roce klidu připomíná svým novým vybroušeným VVS diamantem v podobě studiové desky Finesa.

Finesa plynule navazuje na předchozí alba jako Produkt či Medusa, ale oproti nim působí Sergei na své nejnovější nahrávce z autotunového universa mnohem jistěji. Na třinácti skladbách s výraznými melodickými linkami Sergei referuje o svých pádech i trápeních a za zvuku kláves také o radostech.

Jak by řekl klasik: Nechte Sergeie zpívat!

Za jak dlouho Sergei přenahrál celou desku? Dočkáme se na ní prvního záměrného falzetu? A kdo se narodil jako lidský klavír? To vše a ještě víc v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.