O pořadu Bludičky

Bludičky jsou podcastová série Radia Wave o cestování po krajině za neznámými příběhy, v pohorkách a s batohem na zádech.

V adventní sérii Bludiček vás Jana Římanová a Kateřina Tomsová vezmou na místa, ke kterým se vážou legendy i skutečná vyprávění. Některé z nich se vztahují k adventu a Vánocům, jiné jsou nadčasové a místy strašidelné. Pozvou vás na Ještěd za čarodějovým učněm Krabatem, který podle pověsti ovládal černou magii. Ve Světlé pod Ještědem vám připomenou příběh ženy, která se kvůli tragédii stala známou spisovatelkou. Zavedou vás do Krkonoš a Miletína v Podkrkonoší za vánočními zvyky a pohádkami, do Jizerských hor za příběhem českého Fausta i za výpravou třech pánů na sáňkách.

Poslechněte si další série podcastu Bludičky:

Jarní Bludičky (3. série) Jany Římanové a Kateřiny Tomsové zamířily do kraje Holanských rybníků, do Údolí samoty, na Sloní skály nebo na Malou Skálu i Kozákov. Poslechněte si tady.

Podzimní Bludičky (2. série) Jany Římanové a Hanky Veljačikové, vás zavedly na Kokořínsko, do skal kolem Želíz, do Jestřábích hor, Červeného Kostelce, na stolovou horu Ostaš nebo do Brdských lesů. Poslechněte si tady.

Letní Bludičky (1. série) Jany Římanové a Kateřiny Tomsové prozkoumaly bývalý vojenský prostor Ralsko, zapadlé kouty Jizerských hor, vápencové lomy v okolí Mořiny, mystiku Jičínska i skalní město u Hrubé Skály. Poslechněte si tady.

Všechny díly podcastové série najdete na webu wave.cz/bludicky a taky se můžete přihlásit k odběru podcastu na wave.cz/podcasty

Další pořady

  • Krása

    Krása je prvním autorským audio dokumentem novinářky a moderátorky Lindy Bartošové. Série přináší zpovědi žen, které se vymezují vůči konvenčním stereotypům krásy.

  • Nespavci

    Nespavci je autorská podcastová série Magdaleny Hejzlarové o nespavosti a jejích paradoxech. Sama s ní má letitou zkušenost.

  • Hranice násilí

    Hranice násilí je dokumentární podcastová série Táni Zabloudilové o cestách ven z toxických vztahů a podobách sexuálního násilí. 

  • Buchty

    Buchty jsou sofistikovaně neseriózní zábavný girl talk Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové. Těšte se na hodinu se dvěma moderátorkami, které...