Nové bangery i plánovaný návrat acid jazzové legendy

7. červen 2024

Young Pulse, Lucky Daye i návrat acid jazzové legendy z devadesátek Galliano. Nejen to najdete v aktuálním díle Grundfunku. 

Dnešní vysílání jsme odstartovali skladbou Young Pulse - Shake Your Body Down v disco mixu. Obě vydané verze si můžete poslechnout a jejich autora podpořit tady.

Lucky Daye potěší novým albem Algorithm již na konci tohoto měsíce. Z alba které vyjde 28.června jsme zahráli skladbu Soft, ke které vydal i živou verzi. 

Pravidelná rubrika Groove Window si tentokrát posvítila na jeden projekt, který definuje žánr jménem Acid Jazz. Galliano se totiž letos po 28 letech vrací na scénu s novou studiovou deskou Halfway Somewhere, jejíž vydání je naplánováno na konec srpna. Nemohli jsme si tak nechat ujít příležitost představit vám tento klenot z rané éry 90.let a zahráli vám ze všech čtyř dosavadních alb. 

Debutantem se pár dní před naším vysíláním stal americký zpěvák žijící v Paříži, Wolfgang Valbrun, kterého deska Flawed By Design právě vyšla. 

Leona Berlin vydala nový single Taking Off, na jehož vzniku se opět podíleli MAGRO a Kenny Wesley. Klip ke zmíněné písni si můžete dát tady. 

Celý playlist tohoto dílu najdete zde.

Spustit audio