O prázdninách nebude čas na nudu, vychází spousta zajímavých groovy desek

29. červen 2023

Předprázdninové sucho a začátek okurkové sezony se nekoná! Objevilo se mnoho nového, co bylo potřeba okamžitě zahrát a tak jsme servírovali širokou paletu groovy novinek jako například CeeLo Green, Kool & The Gang, The Mighty Soulmates, Karlos Edwards, Secret Night Gang a mnoho dalšího.

Že budeme mít šanci pozvat vás do pražského Fora Karlín, kde v pátek 30. června vystoupí CeeLo Green novými skladbami, za kterými navíc stojí i Jack Splash, to se nám tedy nesnilo. Tady jsou!

14. července vyjde kapele Kool & the Gang album People Just Wanna Have Fun, ze kterého je venku už druhý single We Are The Party. Ten si i spolu s prvním Let's Party můžete v double-párty vychutnat tu.

Hvězdná kapela The Mighty Soulmates, jejímiž členy jsou Andre Cymone, St. Paul Peterson, Mic Murphy a GardnerCole, má po roce a půl venku pokračování jejich debutu, kterým představili materiál, který byl nahrán v první polovině 90. let a po čtvrt století nespatřil světlo světa. Desku VOL. 2 si můžete poslechnout zde.

Po osmi letech od vynikající desky Karlito's Way je Karlos Edwards zpátky s novým albem Welcome To My World. Ve vysílání jsme z něj představili dvě ukázky, ale celé si ho dejte třeba tady.

Netrvalo to ani dva roky od vydání debutového alba a Secret Night Gang jsou zpět s navazující deskou Belongs on a Place Called Earth, která potvrzuje, že je s nimi třeba na hudební scéně rozhodně počítat. Nejenom, že si stihli vybudovat vlastní, dobře rozeznatelný zvuk, ale také pořád srší nápady, jak jej využít a to už je dnes u mladších kapel docela vzácnost.

Závěr vysílání se nesl ve vokálním acappella duchu, protože jedna z legend tohoto pojetí hudby –⁠ americká skupina Straight No Chaser, vydala tento týden novinku věnující se soulovým skladbám na pomezí yacht rocku. A takovýto to má výsledek:

Dejte si nový Grundfunk!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.