Philip Lassiter v rozhovoru pro Grundfunk

13. červenec 2023

Loni, při jeho návštěvě Česka, se nám podařilo natočit rozhovor s trumpetistou a světově vyhledávaným aranžérem dechové hudební sekce Philipem Lassiterem. Domluvili jsme se, že rozhovor vypustíme spolu s jeho novou, živě nahranou deskou. Ta pod názvem Raw In Amsterdam vyšla právě nyní a při povídání nezůstalo jen u ní – probrali jsme jeho stěhovavou povahu, muzikanty, které na své cestě hudebním světem potkal, nebo studiové album, které teprve k vydání chystá.

Jeden z otvíráků dílu obstaral Dave Lee, který si pro předělávku vybral jednu ze skladeb z poslední desky Sweet Side zpěvačky Raquel Rodriguez. Jedná se o píseň Undone a takhle to dopadlo:

Rozhovor s Philipem Lassiterem zveřejňujeme právě nyní proto, že mu před týdnem vyšlo album Raw In Amsterdam, které si můžete v klidu celé pustit třeba tady:

Jak bude vypadat projekt, který Lassiter teprve chystá k vydání, to prozradil zatím jediným singlem Simmer Down, který zveřejnil koncem loňského roku:

Poslední 3 koncerty, které Prince odehrál na Montreux Jazz Festivalu, slaví v těchto dnech výročí 10 let. Philip Lassiter se na nich podílel nejenom jako vystupující muzikant, ale i jako jeden z aranžérů dechové sekce. 14. červenec, kdy se na koncertě objevilo z jeho aranžmá asi nejvíce věcí, vypadal takto:

Závěrem vysílání jsme pozvali na akce, kde nesmíte chybět. Třeba v sobotu 15. července byste si neměli nechat ujít letošní ročník Voodoo Karnevalu v Kostelci nad Orlicí, kam přijede dvojice Smoove and Turrell. A pokud chcete vidět a slyšet ještě větší legendu v oboru, pak zamiřte v neděli 16. července do brněnského SONO Music Clubu, kde díky festivalu Groove Brno vystoupí Tower of Power.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio