Uvědomělý muž si nepotřebuje hrát na to, že je macho, říká Lili z Real Talku

7. červenec 2024

Hostkou Pochlap se byla moderátorka a tvůrkyně Liliana Mikhnevich alias Lili z Real Talku, která byla historicky první ženou v podcastu Václava Roučka. Společně probrali, jak se maskulinita mění, co dnešním mužům chybí a proč je stále důležitější být nezávislý.

„Real Talk jsem rozjela, abych si sama sobě dokázala, že jsem v něčem dobrá. Jsem introvertní, ale jako moderátorka se držím v drzejší roli. Soustředit se na rappery byl záměr, nikdo se jim dlouho nevěnoval, pro mě jsou inspirací, jsou excentrický, egoistický, úspěch podcastu je i jejich zásluha,“ říká v úvodu.

Jak po 130 odvysílaných rozhovorech vnímá muže? „Nízké sebevědomí nahrazují přestřeleným egem. Když je chlap uvědomělej, nepotřebuje si hrát na to, že je macho. Maskulinita se ale mění, mladí rappeři jsou méně v zajetí rapových cliché, lakují si nehty, je jim víc jedno, co si o nich kdo myslí,“ vysvětluje v Pochlap se.

Čtěte také

V čem by si muži měli vzít příklad z žen? „Myslím ale, že spousta mužů v sobě pořád zanedbává ženskou energii, nejsou spontánní, intuitivní, empatičtí, je dobrý, když je chlap v harmonii sám se sebou, ale platí to i pro ženy. Propaguju absolutní nezávislost, ženy by neměly být závislé finančně ani emočně na svém partnerovi. Teprv když jsi soběstačná, můžeš s někým být ve vztahu, láska není o ekonomický výměně,“ pokračuje Mikhnevich.

„Mrzí mě, že jsem se dřív neuměla pochválit. Když jsem něco dokázala, přišlo mi to normální. Porod a péče o dítě byla náročná, ale ani v tu chvíli jsem si neřekla, že jsem je skvělý, že jsem to zvládla. Vlastně mi to neřekl nikdo,“ uzavírá.

Cítí tlak na to být dokonalá? Je na sebe pyšná? Umí sdílet veřejně emoce? A z čeho má strach? Poslechněte si speciální rozhovor v Pochlap se s Lilianou Mikhnevich z Real Talk.

Čtyři rozhovory o chlapech z pohledu žen. To je speciální letní minisérie podcastu Pochlap se s inspirativními ženami o jejich vnímání mužského světa. Jak se v něm pohybují? Kde mají dnešní muži slabá místa? A v čem bychom si měli navzájem být inspirací? Poslouchejte od 7. července každou druhou neděli ve vysílání Radia Wave, v aplikaci mujRozhlas a v podcastových aplikacích.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.