Mrzí mě, že jsem letošní mistrovství nekomentoval, svěřuje se Michal Dusík

2. červen 2024

Hostem Pochlap se byl sportovní komentátor a moderátor Michal Dusík. Václav Rouček se s ním bavil o tom, jak prožíval letošní Mistrovství světa v ledním hokeji jako fanoušek, proč by správný komentátor měl držet emoce na uzdě a na jaký šampionát vzpomíná s největším povzdechem.

„Takhle blízko hokeji jako letos jsem byl naposledy během Nagana v roce 1998, když jsem byl redaktorem. Letošní pro nás vítězné mistrovství jsem si proto dost užil. Když člověk komentuje, musí mít emoce pod kontrolou,“ říká v úvodu Michal. Správný komentátor by podle něj měl sportem provádět a pozornost směřovat především na sportovce.

„Mrzí mě, že jsem letos hokej nemoderoval, hokej jsem hrál, pak pískal, a dokonce i trénoval, skoro padesát let se kolem toho motám. Robert Záruba mě prostě nenasadil. Co jsem se stal šéfredaktorem, přestal mě nasazovat na hokej,“ pokračuje Dusík.

Michal Dusík a Václav Rouček

Jako spolukomentátor na letošním MS v ledním hokeji zazářil bývalý hokejista Jakub Voráček. „Kuba měl v něčem štěstí, že se nám dařilo, hodnocení komentátora se hodně odvíjí podle úspěchu týmu na šampionátu. On je obrovská osobnost, takže mu odpustíme i lehkou nedokonalost ve výslovnostech nebo že byl víc v pozici fanouška,“ hodnotí jeho výkon Michal.

Nejhůře vzpomíná na MS 2019, kdy český tým prohrál zápas o bronz s Ruskem. „Byli jsme tehdy jasně lepší, trenéra Říhy mi bylo líto, udělal pro to všechno, to byl ten moment, kdy mi došlo, že ten sport je někdy strašně nespravedlivý, ale možná jsem za to mohl já, že jsem to komentoval,“ směje se.

Kdo je jeho vzor? Kdy měl naposledy slzy v očích? Z čeho má strach? A bojí se smrti? Poslechněte si nový díl Pochlap se s Michalem Dusíkem.

Spustit audio

Související