Nejtěžší je být na dietě bez vody, mentální koučink k MMA patří, říká fighter Matěj Kuzník

14. leden 2024

Hostem podcastu Pochlap se byl zápasník MMA Matěj „Matheus“ Kuzník. Moderátor Václav Rouček se s ním bavil o tom, jak náročná je příprava na zápas, co mu dala léčba tmou a proč je MMA mezi lidmi v takové oblibě.

„Příprava je tvrdá, tělo jde za hranu. Dva měsíce před zápasem se ničíme, ale po fightu se uvolníš, člověk najednou onemocní, začnou tě bolet kolena a klouby. Fighter nesmí dovolit, aby ho dieta oslabila. Nejtěžší je být bez vody, den před vážením nejde spát, stres ti to nedovolí,“ říká v úvodu Kuzník.

Čtěte také

V rozhovoru se také svěřuje, že mu sport otevřel cestu ke spiritualitě. „Když jsem se zranil, zjistil jsem, že mám tu roli fightera a nic jiného nejsem. Začal jsem se víc zajímat o duchovní věci, šel na léčbu tmou a to mě nakoplo. MMA je o detailech a mentální koučink k tomu patří. Je třeba změnit vnitřní nastavení, a to nějakou dobu trvá.“

A proč je podle Matěje MMA tak populární? „Lidi primárně táhne show, že máme nějaký příběhy, baví je to víc než sport samotný. Já to vnímám pozitivně, jdu se prát za svoje jméno, svůj klub. Je to cesta a finále je ten fight. Každý zápas tě posune, pořád reaguješ na nějaký diskomfort,“ říká. „Táta dřív nechodil na zápasy, nechtěl vidět, jak se mlátím,“ dodává.

Kdy se naposledy rozčílil? Co ho dojímá? Z čeho má největší strach? A čeho v životě lituje? Poslechněte si nový díl Pochlap se s MMA zápasníkem Matějem Kuzníkem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.