V boji není na emoce čas, ale po zápasu jsme zase lidi. Jiří Procházka na slzy v ringu nevěří

21. březen 2021

„Jdeme prostě jeden druhého sejmout co nejefektivnějším způsobem. Když je ale po boji, můžeme si zas podat ruce a být normální lidský bytosti. Tu ulitu drsnosti neopustí snad jen člověk, kterej nemá sám sebe zvládnutýho,“ popisuje bojovník Jiří Procházka v první epizodě podcastu Pochlap se. Mluvíme o tom, jestli by se chlapi měli o svých emocích bavit, nebo jestli si musíme na všechno přijít sami. Dozvíte se, jaké má vzory, komu se svěřuje nebo proč se mu nelíbí ženy v ringu.

Když vítám 190centimetrového sympaťáka, mám z něj přirozený respekt a kolem se vznáší aura sebevědomého vítěze. Jakpak by ne, tenhle 28letý kluk z moravských Hostěradic ve svém oboru už od roku 2015 neprohrál.

Jiří Procházka

Jak zvládá „český Samuraj svou roli muže bojovníka a jak ovládá svoji mysl? Brečí třeba u filmů? Co pro něj znamená dno? Jaké měl problémy v dětství a jak se naučil sám sebe zkrotit? A jak odpoví na nejdůležitější otázku vesmíru: Čůřáš na porcelán, nebo do vody?

Tohle a mnohem více se dozvíte v premiérové epizodě podcastu Pochlap se Václava Roučka s Jiřím Denisou Procházkou.

Poslechněte si rozhovor Václava Roučka s bojovníkem Jiřím Procházkou: o tom, jak vnímá roli chlapa v boji i v životě nebo proč by se podle něj ženy neměly mezi sebou masakrovat.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.