Pořiď si digitální rádio. Poslouchej Wave i bez internetu

1. prosinec 2020

DAB+ je nástupce analogového FM vysílání. Jedná se o digitální rozhlasovou technologii pro pozemní vysílání rozhlasových stanic. Což ve zkratce znamená, že na tomhle zařízení můžeš poslouchat Radio Wave a ostatní stanice i bez připojení na internet.

Proč si pořídit DAB+ rádio?

Takže, a to je na DAB+ nejlepší, i kdyby se ti vybil mobil nebo nefungovalo Bluetooth, vždycky budeš mít co poslouchat. Navíc naladíš víc programů s lepším zvukem, bez šumu a s doplňkovými službami – dozvíš se mimo jiné, co za věc zrovna hraje, kterou show posloucháš a kdo ji moderuje. Kromě toho je na DAB+ rádiích super, že jsou ekologičtější, jsou totiž energeticky šetrnější než standardní rádia.

Jak digitální rádio poznat?

Filip Černý, Annabelle a DAB+ rádio

To je úplně nejjednodušší – má na sobě DAB+ nálepku. Digitální rádia už dávno nejsou drahá, cena začíná od pár stokorun. Navíc si nemusíš pořizovat klasické rádio, digitální signál přijímají i některé Bluetooth reproduktory, autorádia a hifi soustavy. Takže až si budeš kupovat nový přijímač, hledej nálepku!

Kde všude se dá digitální rádio poslouchat?

Po posledním rozšíření digitální signál pokrývá 95 % území České republiky, takže s DABem se už nespálíš.

Víc o DAB+ vysílání a jeho výhodách najdete tady.

Filip Černý, Annabelle a DAB+ rádio
autor: Radio Wave
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.