Startuje Pochlap se, pořad o mužském světě a emocích. Václav Rouček a jeho hosté o maskulinitě 2.0

8. březen 2021

Máme být tvrdí? Máme být citliví? Kdy chlapi brečí? A proč někdo čůrá na porcelán a někdo do vody? Od 21. března spouštíme na Radiu Wave pořad Pochlap se, ve kterém Václav Rouček se svými hosty otevírá otázky maskulinity. Uslyšíte sportovce, rappery, podnikatele, umělce, jednoduše kluky a muže z různých společenských bublin.

Václava Roučka nejspíš znáte jako zpěváka a hudebního skladatele. Kromě toho je také hokejista, designér, syn a čerstvý táta. „O tom, co pro mě vlastně znamená být chlap, jsem začal přemýšlet zhruba před třemi lety. Po pár letech nenahrávaných diskuzí s přáteli jsem se rozhodl, že tohle téma si zaslouží podcast,“ říká Václav Rouček.

Hostům pokládá jednoduché, ale ne úplně obvyklé otázky: Kdys naposledy brečel? Umíš rodičům říct: mám tě rád? Komu se svěřuješ? Zároveň se ale nesnaží nacházet nějaké univerzální „správné“ odpovědi. „Pochlap se není platforma pro ‚nadsamce‘ nebo absolutní vzory. Nedávám recepty na dobrý život, k chlapství si každý docházíme jinudy a jinak,“ vysvětluje Václav Rouček.

Pusťte si teaser pořadu Václava Roučka Pochlap se. Rozhovory o mužském světě a emocích poslouchejte od 21. března každou neděli od 20:00 na webu Radia Wave, v aplikaci mujRozhlas.cz nebo v dalších podcastových platformách.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.