Hrát Hojera bylo náročné. Po natáčení jsem trpěl přejídáním a výčitkami, říká herec Petr Uhlík

12. březen 2024

Hostem Pochlap se byl herec Petr Uhlík, který zazářil v seriálech Adikts a Metoda Markovič: Hojer. Moderátor Václav Rouček si s ním povídal o tom, jak prožíval postavu sériového vraha Hojera, co mu dalo natáčení seriálu Adikts a jaký má na něj s odstupem času názor.

„Největší výzva byla keto dieta, zhubnul jsem deset kilo. Umožnilo mi to se herecky dostat tam, kde jsem chtěl být. Pak ve mně začalo propukat něco vážnějšího, po natáčení jsem trpěl přejídáním, objednal jsem si kilo kuřete a měl výčitky. Ke konci jsem chodil do sauny, abych si nepřidal tlustej,“ vzpomíná na natáčení seriálu Metoda Markovič: Hojer.

Václav Rouček a Petr Uhlík

Uhlík se proslavil také rolí v kontroverzním seriálu Adikts. „Základní bodem mojí postavy byla vyčerpanost. S režisérem Adamem Sedlákem jsme si sedli, poprvé jsem si uvědomil, že pracuju s mladejma lidma a že jsem na sebe zbytečně náročnej, protože jsem byl zvyklej na nároky starších kolegů z divadla.“

Adikts byl součástí osvětové kampaně o drogové problematice. Jak ho Petr zpětně vnímá? „Nikdo nemůže chtít po seriálu, že změní lidský myšlení. Bavilo mě potom si číst, že rodiče varovali ostatní rodiče, aby si to nepouštěli jejich děti. Otevřelo mi to oči, jak rodiče vůbec nemají představu, co mohou jejich děti vidět. Seriál Adikts rozhodně není to nejhorší na internetu,“ uzavírá.

Kdo je jeho vzor? Kdy se naposledy rozčílil? Co ho dojímá? A z čeho má největší strach? Poslechněte si nový díl Pochlap se s Petrem Uhlíkem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.