Přestal jsem řešit, co se děje na scéně. Dělám, co mě baví, říká Ben Cristovao

20. říjen 2024

Hostem Pochlap se byl zpěvák, textař a herec Ben Cristovao. Moderátor Václav Rouček s ním rozebíral, čeho chtěl dosáhnout na novém albu SPEKTRUM, proč je pro něj důležité být relevantní a jak náročné je spojit hudební kariéru s partnerským životem.

„Přestal jsem řešit, co se děje na scéně, a začal dělat jen to, co mě baví. Chtěl jsem si zkusit různý styly a žánry, třeba bossa nova track s Annou Vaverkovou. Pracoval jsem s Richardem Müllerem, Davidem Kollerem, to album je široký, má vyvolat různý nálady,“ říká Ben o tom, jak vznikalo jeho nové album SPEKTRUM.

„Mám rád, když se můj song trefí, když je v žebříčcích, když mi třeba kamioňáci posílali videa, jak jedou můj track. Vždycky si oddechnu, že jsem ještě relevantní,“ pokračuje Cristovao.

„Zatím jsem byl schopnej se věnovat jen jedný věci pořádně, a to byla buď hudba, nebo vztah. Když jsem byl ve vztahu, bylo to vždy pro partnerky náročný, protože jsem neměl moc času, ještě jsem nenašel ženu, která by mi dala ten prostor, je to moje věčný téma, ale rozhodně to nebudu vzdávat,“ svěřuje se v Pochlap se.

„Většinou nejsem na dně, ale častokrát cejtím, že jsem na hraně. Teď během sezóny jsem měl za šest dní pět shows, kde mám zpívací i rapový songy, hlas dostane záhul, tak jsem z toho pak byl nemocnej a fakt cejtil, že už nemůžu,“ uzavírá.

Kdo je jeho vzor? Kdy se naposledy rozčílil? Kdy naposledy brečel? Co ho dojímá? A z čeho má strach? Poslechněte si rozhovor v Pochlap se s Benem Cristovao.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.