Zpěvák Šimon Opp: Moje oblíbená houba je hřib kovář

27. červen 2024

Hostem v Bramboře s vejcem byl zpěvák a občas také model a herec Šimon Opp. Kromě toho, že nás na úvod zajímalo, jak zní jeho oblíbený pozdrav, tak jsme rovněž vyzvídali, kde by Šimon rád bydlel. Kdysi v jednom rozhovoru totiž zmiňoval, že jeho snem je vilka za Prahou. Na Alešův návrh, že by mohl žít v obci Jíloviště, se ale Šimon moc netvářil.

„Jíloviště se mi moc nelíbí,“ prozradil Šimon a dodal, že se mu líbí třeba Polabí a okres Praha-východ. Hudebník, který údajně čerpá tvůrčí podněty z z rock'n'rollu, v rozhovoru vyjasnil také svůj vztah k houbám. „Miluju houby,“ neostýchal se vyznat ze svých citů a dodal, že jeho oblíbená houba je hřib kovář.

Je Šimon pověrčivý? Proč a kdy se začal učit hrát na kytaru? Kam by doporučil jet v létě na vodu? A kam by doporučovala jet v létě Ivana? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a načerpáte i super prázdninové tipy.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.