Celníci se činili i o Velikonocích

Zboží za bezmála 1,7 milionu korun zajistili celníci během velikonočních svátků na tržnicích v Karlovarském kraji. V jejich hledáčku skončil areál tržiště Svatý Kříž u Chebu.

Zajistili v něm bezmála 300 kusů napodobenin textilu, které prodejci nabízeli jako originály světoznámých značek. Hodnota zboží by v případě originálních výrobků převyšovala částku 500 tisíc korun.

Během Velikonočního pondělí se hlídky zaměřily na tržiště v Potůčkách, kde v jedné z provozoven zajistili téměř 150 kusů padělků elektronických cigaret a více než 400 kusů elektroniky a parfémů, u nichž vzniklo podezření z porušování práv duševního vlastnictví. Prodejem tohoto zboží by majitelům ochranných známek vznikla škoda dosahující téměř 1,2 milionu korun.

Ve stejné provozovně během kontrolní činnosti celníci zadrželi také téměř 500 lahví alkoholu, k nimž kontrolovaná osoba nepředložila doklady prokazující zdanění v souladu se zákonem o spotřebních daních. Únik na spotřební dani byl vyčíslen na bezmála 35 tisíc korun.

Od začátku letošního roku zajistili karlovarští celníci nejen na tržnicích, ale i v kamenných obchodech, zboží, jež prodejci nabízeli jako originály světoznámých značek, jehož hodnota by v případě originálních výrobků převyšovala částku 13 milionů korun.

autor: Radim Jehlík | zdroj: Celní správa
Spustit audio