Čokoládová zmrzlina s ovocem
Blíží se víkend, a tak možná plánujete nějaký ten sobotní či nedělní dezert. Vhod by vám mohl přijít dnešní apetýtový recept. Máme pro vás tip na domácí čokoládovou zmrzlinu.
Budete potřebovat:
- 100 ml mléka
- 2 větší banány
- 4 vypeckované datle
- 3 lžíce holandského kakaa
- 2 lžíce agávového sirupu
- čerstvé ovoce na zdobení (například borůvky)
Postup:
- Banány oloupeme a zmrazíme.
- Zmražené je pak dohladka rozmixujeme s mlékem, datlemi, agávovým sirupem.
- V případě potřeby můžeme dát mléka ještě o něco více.
- Připravenou zmrzlinu pak servírujeme v miskách ozdobenou ovocem.
- Skladovat ji můžeme v mrazáku, před podáváním je dobré nechat ji chvíli povolit.
Související
-
Limonádová buchta s čokoládovou polevou
V dnešním Apetýtu potěšíme především milovníky čokolády. Ta v našem receptu nesmí chybět.
-
Linecký koláč s jablky
V apetýtovách receptech pro vás máme opět nějakou tu sladkost. Potřebovat budete kromě jiného i skořici. V našem jídelníčku bychom na ni neměli zapomínat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka