Dům dětí a mládeže Teplice začíná po rozsáhlých opravách školní budovy opět fungovat

9. říjen 2023 08:46

Teplický dům dětí a mládeže zahajuje 9. října zájmové kroužky. Pozdější start letošního školního roku souvisí s rozsáhlou opravou historické budovy na hlavní Masarykově třídě.

Kroužky sice už v budově teplického domu dětí a mládeže začínají, jak ale uvedl jeho ředitel Aleš Perch, stavební práce ještě pokračují.

Platí proto stál některá omezení – třeba příchod je možný pouze hlavním vchodem z Masarykovy třídy, postranní vchod zůstává zavřený, stejně jako dvůr a celý objekt tělocvičny. 

Tělocvična měla být podle prvních odhadů hotová v lednu roku 2024, podle ředitele Percha ale zahájí provoz nejspíš až v novém školním roce. Sportovní kroužky proto i nadále zůstávají v náhradních tělocvičnách jiných organizací.

V budově domu dětí a mládeže se koná zhruba 100zájmových kroužků – výtvarné, hudební, jazykové, počítačové, pohybové nebo třeba pro pejskaře, kteří doma mít psa nemůžou.

Pořádají se tam také kurzy pro kutily, záchranáře, mladé myslivce, rybáře nebo kurz přežití v přírodě a různé pohybové hry.

Některé kroužky jsou i pro dospělé nebo pro rodiče a malé děti. Podle ředitele Percha se ještě najdou volná místa. Upozornil přitom také na možnost účastnit se projektu Darujeme kroužky dětem, který pomáhá s placením rodičům, kteří by jinak svým dětem kroužky platit nemohli.

Spustit audio

Související