Jméno Larry Page má zvuk nejen ve světě informačních technologií, ale také v hudbě

9. květen 2024

Vlídné tóny budou pendantem k poslednímu pořadu Světla ramp, kde bylo zmíněno, že 18. dubna (podle místního zdroje) ve věku 87 let zemřel v daleké Austrálii rodilý Brit Larry Page. Byl to nejdříve rokenrolový zpěvák a pak významný a nápaditý producent a spolutvůrce úspěchu slavných britských kapel šedesátých let Kinks a Troggs.

V pořadu se dostáváme k další zajímavé roli Larryho Page, vlastním jménem Leonarda Davise, rovněž majitele nahrávací společnosti Page Records, totiž k jeho instrumentálkám, které občas v samostatných kolekcích vydával zejména pod značkou Larry Page Orchestra.

Kolekci s názvem Kinky Music složil z písniček této pozoruhodné formace, resp. z jejích instrumentálních verzí hitů jako Tired Of Waiting For You nebo You Really Got Me. Jiné, o něco mladší album zahrnovalo vedle dalších skladeb posluchačsky chytlavou instrumentálku s docela výmluvným název Music For Night People, tedy Hudba pro lidi, kteří jsou v noci vzhůru.

Od studiového orchestru Larryho Page, muže s výraznými brýlemi, vybereme další příjemné nahrávky – třeba slavnou skladbu kapely The Doors Light My Fire nebo úpravu skotské balady Scarborough Fair, neboli Trh ve Scarborough, proslavené Simonem a Garfunkelem.

Půlhodinka Vlídných tónů je důkazem, že jméno Larry Page má zvuk nejen ve světě informačních technologií a byznysu, ale také v hudbě.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související