Každý člověk je jistým způsobem sběratel. Krištof Kintera a Denisa Václavová vystavují v Galerii Prostora

15. září 2023

Na konci června se v Praze, pár kroků od náměstí Míru, otevřel nový výstavní prostor současného českého umění. Galerie Prostora s industriálním vzhledem se nachází v bývalých telefonních ústřednách. Kurátorský cyklus přišel i s novým originálním nápadem – představuje totiž současné české významné umělce jiným způsobem. Ne prostředictvím jejich děl, ale ukazuje díla a objekty, které sami vlastní, tedy jejich sbírku.

První výstavu připravil Jiří Petrbok a 26. září se v galerii Prostora otevře výstava nová, která tímto způsobem představí další výrazné osobnosti současné výtvarné scény – kurátorku Denisu Václavovou a výtvarníka Krištofa Kinteru.

Ta odezva, tedy že se někdo o vaši práci zajímá, že se jí chce obklopovat, je pro autora samozřejmě velmi příjemná a dodává mu energii a smysl.
Krištof Kintera

Denisa Nesvačilová a Krištof Kintera kromě jiného spolupracují také na festivalu 4 + 4 dny v pohybu. Podzimní edice 28. ročníku se uskuteční od 6. do 14. října a bude se zaměřovat na PERFORMANCE. 7 českých premiérových inscenací a projektů a 7 zahraničních premiér ze 7 států světa se odehraje na 7 tradičních i netradičních místech v Praze – Divadlo Archa, Divadlo Ponec, Divadlo X10, Studio Alta a okolí, soutok Berounky a Vltavy, Vila Klikovka na Klamovce a veřejný prostor v Praze.

autor: nav
Spustit audio

Související